OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

 

rukeDječji odjel

 

Od samog osnutka Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji imperativ je djelovanja svih odjela uključivanje djece i mladih u sve vrste programa koje naši članovi provode i organiziraju u cilju razvoja dječje kreativnosti na književnom, likovnom i glazbenom planu, uz osvještavanje važnosti pripadnosti hrvatskoj kulturi i hrvatskom nacionalnom korpusu; upoznavanjem povijesti hrvatskoga naroda i očuvanjem jezičnih raznolikosti.

Opširnije...

 

 

Kićenje Majuša u Svetoj Nedelji, 30.4.2018.

majus2018cOgranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji u ponedjeljak, 30. 4.2018. s početkom u 18 sati na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji organizira kićenje Majuša.

Radi se o starom običaju svetonedeljskoga kraja, prema kojemu su se uoči 1. svibnja kitili zdenci. Svježe posječeno mlado bukovo drvo zabodeno je pored zdenca i okićeno raznobojnim papirnatim trakama. Majuš su najčešće kitile djevojke.

U prošlosti su novac za kupnju papira davali svi koji su s tog zdenca nosili vodu, osim onoga koji je posjekao i donio drvo za kićenje. Ukrase za ovogodišnji Majuš izrađuju polaznici Kreativnih radionica u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji.

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.