OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

 

noteGlazbeni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji

 

U svibnju 2013. godine, pola godine nakon osnutka Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, započeo je s radom Glazbeni odjel, čiji su članovi profesionalni glazbeni reproduktivni umjetnici, amateri i ljubitelji glazbe. Voditeljica Glazbenog odjela jest pijanistica i glasovirska pedagoginja Martina Mičija Palić, a glavni je cilj Glazbenog odjela revitalizacija i zaštita hrvatske glazbene baštine, edukacija djece i mladih te isticanje značenja glazbe i stvaranje uvjeta dostupnosti kvalitetne glazbe široj publici.

Opširnije...

 

 

Održan koncert ansambla 4ZA u Svetoj Nedelji

IMG 2109U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, u okviru 8. ciklusa koncerata po svetonedeljskim crkvama i kapelicama, nastupio je u nedjelju 24. listopada 2021. u crkvi Bl. Alojzija Stepinca ansambl 4ZA, koji je ovom prigodom izveo zanimljiv i dinamičan program pod nazivom „Progressive plectra“. Sjajni mladi glazbenici okupljeni u kvartet čembala, instrumenta koji je preteča glasoviru, predstavili su svetonedeljskoj publici raznolik program koji je obuhvatio vremenski raspon od baroka do skladateljskih ostvarenja 20. stoljeća. Treba naglasiti da je Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji omogućio da se po prvi puta u svetonedeljskoj povijesti održi koncert četiri čembala, koji i u svjetskim razmjerima predstavlja rijetkost, a posebno u manjim sredinama Hrvatske.

Opširnije...

Koncert „Progressive plectra“ i čembalistički Ansambl 4ZA u ovogodišnjoj sezoni svetonedeljskoga ciklusa koncerata

 
Plakat 4ZAU okviru 8. sezone ciklusa klasične glazbe „Po svetonedeljskim crkvama i kapelicama” programom pod nazivom „Progressive plectra” svetonedeljskoj će se publici predstaviti čembalistički kvartet – Ansambl 4ZA, kojega čine mladi čembalisti; Danijela Bošnjak, Karla Biondić, Katarina Javora i Franjo Bilić. U nedjelju, 24. listopada 2021. godine, s početkom u 19 sati nastupit će u crkvi Bl. Alojzija Stepinca (župa Bestovje-Novaki-Rakitje), a na programu su skladbe J. S. Bacha, F. Couperina, S. Drakulić, P. Planyavskog, i P. Royera.
 
Ulaz je slobodan. Srdačno Vas pozivamo!
 
Organizatori koncerta:
Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji,
Župa Bl. Alojzija Stepinca /Bestovje-Novaki-Rakitje/.
 
Pokrovitelji:
Grad Sveta Nedelja,
Zagrebačka županija,
Turistička zajednica grada Svete Nedelje.

Održana glazbeno-edukativna "Priča o glazbenim instrumentima"

prica o glazbenim instrumentima sl6U okviru ovogodišnje manifestacije „Dječji tjedan u Svetoj Nedelji“ Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji predstavio je glazbeno-edukativni program pod nazivom „Priča o glazbenim instrumentima“ u kojemu su sudjelovali učenici i nastavnici Glazbene škole Zlatka Balokovića iz Zagreba i Glazbene škole Ferde Livadića iz Samobora.

Mladi glazbenici Maša i Matej Medved, učenici Glazbene škole Zlatka Balokovića iz Zagreba, prezentirali su harmoniku te izveli skladbe J. S. Bacha, W. Semjonova  i M. Meesa. S flautom nas je upoznala Marta Jelić, učenica Glazbene škole Ferde Livadića iz Samobora, te nam prikazala čitav dijapazon različitih tehničkih i zvukovnih mogućnosti flaute.

Program je uz izvedbu uživo obuhvatio i multimedijalnu prezentaciju prilagođenu djeci predškolske i rane školske dobi, a ostvaren je pod vodstvom nastavnica, Mag.art. Dr.phil. Ivane Cvetkovski i dr. sc. Martine Mičije Palić.

Opširnije...

Priča o glazbenim instrumentima

 
Plakat Prica o glazbenim instrumentimaU okviru ovogodišnje manifestacije „Dječji tjedan u Svetoj Nedelji“ Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji predstavlja glazbeno-edukativni program pod nazivom „Priča o glazbenim instrumentima“ u kojemu će sudjelovati učenici i nastavnici Glazbene škole Zlatka Balokovića iz Zagreba i Glazbene škole Ferde Livadića iz Samobora. U četvrtak, 7. listopada 2021. godine, s početkom u 18:30 sati u Društvenom domu Mala Gorica (Ulica Augusta Šenoe 34) mladi će glazbenici – učenici glazbenih škola, uz vodstvo njihovih nastavnika, ispričati priču o različitim glazbenim instrumentima i ponešto odsvirati!
 
Ulaz je slobodan. Srdačno Vas pozivamo!
 
Organizatori i pokrovitelji:
Grad Sveta Nedelja,
Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji
Turistička zajednica grada Svete Nedelje.

Zokić, Mrnjavčić i Andler Borić u 7. svetonedeljskom ciklusu koncerata Ogranka Matice hrvatske

 

IMG 4548Sedma sezona ciklusa koncerata klasične glazbe Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji nastavljena je nastupom uvaženih glazbenika, trubača Marina Zokića i Igora Mrnjavčića te jednog od naših ponajboljih orguljaša, Edmunda Andlera Borića.

Nakon obustavljanja svih manifestacija Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji zbog krize izazvane pandemijom korona virusa, u proteklom se razdoblju simbolično, online aktivnostima, prisjećalo projekata ostvarenih u proteklim godina djelovanja Ogranka. No, zahvaljujući novonastalim okolnostima odlučili smo nastaviti koncertnu sezonu nastupom uživo uz objavljivanje video snimke online.

Opširnije...

31.5.2020. (nedjelja) Koncert komorne glazbe u 7. svetonedeljskom ciklusu Ogranka Matice hrvatske

31052020 koncertOvogodišnju, 7. sezonu ciklusa klasične glazbe Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji nastavljamo koncertom uvaženih glazbenika trubača Marina Zokića i Igora Mrnjavčića te jednog od naših ponajboljih orguljaša, Edmunda Andlera Borića.

U nedjelju, 31. svibnja 2020. godine, s početkom u 18:45 sati u župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca (župa Bestovje-Novaki-Rakitje), naši će gosti prezentirati skladbe A. Vivaldija, J. S. Bacha, J. Clarka, F. Lučića, H. A. Stamma i D. Bobića, a posebno je zanimljiva činjenica da po prvi puta u našem koncertnom ciklusu gostuju trubači.

Opširnije...

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.