OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

Obilježen Svjetski dan jabuka u Svetoj Nedelji

IMG 1892U subotu, 26. listopada 2019. godine prigodnim programom Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji obilježen je Dan jabuka. Manifestacija je započela na svetonedeljskom trgu prodajnom izložbom jabuka i proizvoda od jabuka, na kojoj su svoje proizvode prezentirali OPG Ledinski, OPG Majnarić i OPG Petreković, a za koju su naši sugrađani pokazali izniman interes.

U Turističko-informativnom centru za posjetitelje, nakon pozdravnog govora potpredsjednika Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji Drage Prahina, započelo je predavanje pod nazivom „Hrvatska jabuka na hrvatskom stolu“ koje je održao predsjednik Hrvatske voćarske zajednice, dipl. ing. šum. Željko Ledinski. Inženjer Ledinski zainteresiranu je publiku upoznao s problematikom proizvodnje jabuka kod domaćih OPG-ova, a predstavio je i vlastitu poljoprivrednu proizvodnju jabuka na obiteljskom imanju u selu Kovačevcu, općina Rovišće, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na površini od cca 15 ha. Također, naučili smo i kako se prilikom kupovine može prepoznati svježa jabuka, koji su prvi koraci potrebni za osnivanje voćnjaka i kakve poticaje u proizvodnji mogu zatražiti novopečeni proizvođači jabuka.

Nakon predavanja, na svetonedeljskom trgu izveden je prigodan glazbeni program u okviru kojega su se predstavili članovi KUD-a Brezje i tamburaškog sastava „Keres“. Glazbeni program bio je obogaćen i jabučnim poslasticama – štrudlama i pitama od jabuka – koje su priredile članice Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji.
Ova manifestacija ostvarena je suradnjom organizatora i Hrvatske voćarske zajednice, te pokroviteljstvom Grada Svete Nedelje, Turističke zajednice Grada Svete Nedelje i poduzeća Svenkom d.o.o.

IMG 1891 IMG 1895 IMG 1898 IMG 1905 IMG 1907 IMG 1911 IMG 1918 IMG 1919

 

Više fotografija

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.