OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

Održan 9. festival ljubavne poezije, glazbe, meda i vina

 
DSC08202U subotu, 3. srpnja 2021. na svetonedeljskom Trgu Ante Starčevića održan je tradicionalni Festival ljubavne poezije, glazbe, meda i vina pod pokroviteljstvom Grada Svete Nedelje i Zagrebačke županije.

 U bogatom glazbenom programu bili smo počašćeni izvedbama Kristijana Beluhana i Ajngemahtec benda, koji djeluju zajedno već niz godina, njeguju i izvode glazbu iz zlatnog doba domaće popularne glazbe te dijele zajednički afinitet i ljubav prema domaćim standardima iz nekih, za glazbu puno sretnijih vremena. Na njihovom repertoaru se tako nalaze pjesme i hitovi Ive Robića, Vlahe Paljetka, Maria Kinela, Ljube Kuntarića, Marka Novosela, Zvonimira Krkljuša, Arsena Dedića, Drage Diklića, Zvonka Špišića, Stjepana Đimi Stanića i drugih popularnih autora i izvođaća tog vremena, koje izvode svojim osebujnim stilom, zabavnim konferansama, uz komunikaciju s publikom, gotovo kabaretski.
Izvode i strane evergreene iz pedesetih i šezdesetih godina 20 st. Njihovi nastupi uvijek su vrlo živi i rado prihvaćeni od publike u što smo se mogli uvjeriti i na ovom nastupu. Nastupaju na festivalima Tko pjeva zlo ne misli, večerima u spomen na Ivu Robića, raznim klubskim nastupima i eventima, na HRT i dr.

Predivnom poezijom počastile su nas pjesnikinje i pjesnici iz Ogranka Matice hrvatske u Samoboru: gospođe Đurđica Runtas, Vlatka Bošnjak i Vlasta Mažuranić, te gospoda Zoran Perović i Zvonko Jurčević, kao i naši svetonedeljski pjesnici g. Zdravko Škrapec i gđa. Katica Lenardić, čije su zbirke pjesama trenutno u tisku, kao i operni pjevač HNK gospodin Robert Palić, kazivajući stihove iz trilogije Protuslovlja, Nebo ponad neba i Razdiobe/razdjelbe našeg člana Duška Babića.

Predivnu izložbu slika postavile su članice i članovi Likovnog odjela.

Zahvalni smo što je ovaj Festival tradicionalan i prepoznatljiv po predivnoj glazbi, stihovima, umjetničkim djelima i ugodnoj atmosferi. Vidimo se dogodine na jubilarnom 10. Festivalu.
 
Foto albumi:

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.