OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

 

kistLikovni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji

 

Likovni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji započeo je s radom u prosincu 2012. godine. Prva voditeljica Likovnog odjela u Ogranku Matice hrvatske u Svetoj Nedelji bila je svetonedeljska umjetnica Zdenka Resar, koja je uspješno vodila Likovni odjel do kraja 2015. godine.

Opširnije...

 

 

 

 

Slikarska radionica "Svjetionik i more"

 
Martina Pohanic JambreusUz primjenu sigurnosnih mjera sprječavanja širenja COVID-19, Likovni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji nastavio je sa svojim radom. Za druženje uz slikanje iskoristio je sunčano prijepodne prve subote u listopadu. Slikarska radionica organizirana je u poluotvorenom prostoru uz propisani razmak sudionika.
 
Radionicu je predvodio akdemski slikar Ante Bakter, čija su djela poznata po motivima mora koji pršte bogatim koloritom, u kojem prevladavaju tople boje i prepoznatljiva trodimenzionalnost nastala debelim nanosom boje. Tehnika ulja na platnu je tehnika u kojoj ovaj slikar može najbolje osloboditi svoj likovni izričaj, koja mu omogućava slobodu pokreta, slojevitost boje i eksperimentiranje koloritom.
 
Tako je i tema ove radionice bilo more. Članovi Likovnog odjela okušali su se u tehnici ulja na platnu, ovaj puta slikajući more i svjetionike. Iako su motiv i boje bili isti - svjetionik, uzburkano more i olujno nebo koje pršti vatrenim bojama, na slikama se mogu uočiti različiti stilovi.
 
Na slikarskoj radionici sudjelovali su članovi Likovnog odjela: Biserka Jajić, Dragica Perić, Goran Nježić, Maja Tasevski Filipović, Martina Pohanić Jambreuš, Nikolina Gorišek i Renata Rožek.
 
Biserka Jajić Dragica Perić Goran Njezic IMG 20201003 WA0016 IMG 20201003 WA0034 IMG 20201003 WA0064 IMG 20201003 WA0066 Maja Tasevski Filipovic Nikolina Gorisek Renata Rozek
 
 

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.