OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

 

kistLikovni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji

 

Likovni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji započeo je s radom u prosincu 2012. godine. Prva voditeljica Likovnog odjela u Ogranku Matice hrvatske u Svetoj Nedelji bila je svetonedeljska umjetnica Zdenka Resar, koja je uspješno vodila Likovni odjel do kraja 2015. godine.

Opširnije...

 

 

 

 

Održane likovne radionice

 
IMG 1399Likovni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji tijekom studenog 2018. održao je dvije likovne radionice:
 
Na radionici održanoj 17. studenog sudjelovali su: Jasminka Banušić, Maja Tasevski Filipović, Dragica Perić, Natalija Špehar, Biserka Jajić Habdelić, Goran Nježić, te iz OMH Samobor Maja Šmit i Snježana Zakanj Radovanić. Radionicu na temu Slikanje realizma u akrilu održala je akademska slikarica Sonja Šimatić. Na radionici smo radili osnove skiciranja predloška, smještaj objekta na platnu, odabir boja za elemente slike, osnova tehnike nanošenja boje za pozadinu i miješanja boja. Sonja nam je pokazala kako se slika objekt korištenjem suhih i mokrih nanosa, te svakom polazniku individualizirano pomagala u njegovom radu.
 
Na radionici održanoj 24. studenog sudjelovali su: Jasminka Banušić, Maja Tasevski Filipović, Nikolina Gorišek, Natalija Špehar, Biserka Jajić Habdelić i Renata Rožek.
Radionica se nadovezala na radionicu od 17.11. Nastavili smo raditi na radovima s prijašnje radionice, a voditeljica radionice Sonja predavala je o miješanju boja, nanosima svjetlosti na platno, prikazu realističnog okruženja, izboru kistova te pomagala oko radova. Sve polaznice su bile oduševljene radionicama, te su im znanja prenesena na kvalitetan način.
 
IMG 1402 IMG 1404 IMG 1406

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.