OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

 

noteGlazbeni odjel Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji

 

U svibnju 2013. godine, pola godine nakon osnutka Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, započeo je s radom Glazbeni odjel, čiji su članovi profesionalni glazbeni reproduktivni umjetnici, amateri i ljubitelji glazbe. Voditeljica Glazbenog odjela jest pijanistica i glasovirska pedagoginja Martina Mičija Palić, a glavni je cilj Glazbenog odjela revitalizacija i zaštita hrvatske glazbene baštine, edukacija djece i mladih te isticanje značenja glazbe i stvaranje uvjeta dostupnosti kvalitetne glazbe široj publici.

Opširnije...

 

 

Koncert Sisačkog biskupijskog zbora u Svetoj Nedelji – 180. obljetnica osnutka Matice hrvatske i spomendan Bl. A. Stepinca

 

sisacki biskupijski zbor u svn sl1U okviru 9. ciklusa koncerata klasične glazbe Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, 10. veljače 2022. u crkvi Bl. Alojzija Stepinca /Bestovje-Novaki-Rakitje/, održan je koncert pod nazivom „In te Domine, speravi“ u izvedbi Sisačkoga biskupijskog zbora, uz koji su nastupili i solisti: sopranistica Margareta Klobučar, mezzosopranistica Tihana Herceg Ivšić, dirigentica Jelena Blašković i orguljaš Robert Jakica.

Djela Vivaldija, Ivšića, Medrickog, Saint-Saënsa i Bacha na zavidnoj umjetničkoj razini izveli su članovi Sisačkog biskupijskog zbora uz izvrsne solistice Margaretu Klobučar i Tihanu Herceg Ivšić, te uz decentnu i sigurnu podršku na orguljama Roberta Jakice.

Koncertom je suverenim i sugestivnim pokretima ravnala sjajna dirigentica Jelena Blašković, koja se okupljenoj publici predstavila i kao vokalna umjetnica, otpjevavši psalam uz zborsku pratnju i orgulje.

sisacki biskupijski zbor u svn sl2Ovim su koncertom obilježene dvije značajne obljetnice; spomendan našega blaženika Alojzija Stepinca i 180. godina od osnutka naše najstarije kulturne institucije – Matice hrvatske.

Zahvaljujemo ovim putem župniku Božidaru Cindoriju na gostoprimstvu i pomoći u organizaciji ovoga koncerta, kao i pokroviteljima Gradu Svetoj Nedelji, Zagrebačkoj županiji i Turističkoj zajednici Grada Svete Nedelje.

(Tekst: Robert Palić, foto: Mirko Cvjetko)

 

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.