OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

Festival ljubavne poezije, glazbe, meda i vina u Svetoj Nedelji

U nedjelju 15. lipnja 2014. godine povodom proslave Dana grada na glavnom gradskom trgu u Svetoj Nedelji drugu godinu za redom održan je Festival ljubavne poezije, glazbe, meda i vina, kao jedna od manifestacija Svetonedeljskog kulturnog ljeta 2014. godine.


Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji u suradnji s Gradom Sveta Nedelja i Turističkom zajednicom ove je godine uz svetonedeljske pjesnike Đurđicu Čavrak Hofer, Stjepana Boškovića, Domagoja Slavića i Zdravka Škrapeca, predstavio publici poeziju hrvatskih pjesnika različitih govora i narječja, koju su kazivali poznati dramski umjetnici: Katja Zubčić, Zijad Gračić, Slavko Juraga, Ivan Jončić i Kristijan Potočki. Dio poetske večeri bio je posvećen Antunu Gustavu Matošu čime se i Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji pridružio obilježavanju 100. godišnjice književnikove smrti.Festivalu je svoj doprinos također dao i likovni odjel Ogranka, prigodnom izložbom slika nastalih na 2. likovnoj koloniji održanoj u svibnju 2014. godine.

Sjajan glazbeni ugođaj stvorili su virtuozi – jedan od ponajboljih hrvatskih harmonikaša Marjan Krajna u duetu sa gitaristom i književnikom Matom Matišićem. Posebno iznenađenje večeri bio je nastup svetonedeljskog gradonačelnika Drage Prahina, koji se sa svojom harmonikom pridružio duetu Krajna – Matišić, a svojom svirkom trio je oduševio publiku.

Svojom su nazočnošću blagovanje poezije, glazbe, meda i vina uveličali posebni gosti, njegova ekscelencija gospodin veleposlanik Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj Agus Sardjana i njegova ekscelencija gospodin veleposlanik Republike Indonezije u BiH Subijaksono Sujono.

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.