OGRANAK MATICE HRVATSKE

U SVETOJ NEDELJI

Hommage A.G. Matošu i V. Prahinu

U srijedu, 12.studenog 2014. godine u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, u prostoru Gradske vijećnice u Svetoj Nedelji održana je književna večer pod nazivom: „Hommage Antunu Gustavu Matošu, hrvatskom književniku i glazbeniku i Vladimiru Prahinu, svetonedeljskom pučkom pjesniku".

U prvom dijelu programa o A.G.Matošu kao instrumentalistu i glazbenom piscu govorila je Martina Mičija Palić, otkrivajući jedan značajan segment Matoševa života kao profesionalnog glazbenika - čelista i glazbenog pisca- esejista i kritičara. Kroz mozaik anegdota, kojima je Matošev život obilovao, dobili smo sliku velikog hrvatskog književnika i mislioca na područjima o kojima nije bilo puno govora u javnosti.

U nastavku je večeri predavanje s naslovom „Matoševi soneti –nedosegnuti i nedostižni vrhunci hrvatske sonetističke poezije“održao Ervin Škacan, u kojem je nazočnima približio povijest soneta, raznovrsnost struktura te posebno osobitosti soneta u stvaralaštvu Antuna Gustava Matoša.

Posljednji dio programa književne večeri bio je posvećen Vladimiru Prahinu, u kojem su članovi Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji uz vlastitu, čitali i poeziju preminulog svetonedeljskog pjesnika koji će nam ostati u dragom sjećanju.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i omogućili održavanje ove književne večeri, posebno dragim susjedima, članovima Ogranka Matice hrvatske iz Samobora koji su uveličali ovu prigodu svojim dolaskom, a zatim i čitanjem vlastite poezije te stvaranjem pretpostavki dobre suradnje dvaju susjednih Ogranaka.

Izdanja Ogranka MH SVN

Protuslovlja naslovnica

Tamna strana cokolade naslovnica 

fundamentum silobod

deveti avion

skrapec putujem1a

 

 
 
 
ARHIVA 2013. - 2017.